Неудобството да говорим за секса! | BOXER media!

BOXER media!

Забавления от всякаква тематика...

Неудобството да говорим за секса!

Публикувано от Frik на 16:44

Понякога да говорим за секса е доста трудно! По-голямата част от думите свързвани със секса, често се използват в обидни реплики и псувни. Може да се почувствате доста неудобно, когато трябва да използвате тези думи в разговор с любимия човек. Думи като пенис, влагалище, тестиси и др., звучат съвсем по медицински и ни най-малко романтично. По тази причина много двойки създават свой собствен начин на общуване по между си. Той се превръща в тайна и създава атмосфера на близост в сексуалните отношения. Това понякога е даже забавно. За всеки, разговора преди, по време и след секса не е лесна работа. Проблема се състой в това, че никой не иска да ходи по острието на бръснача! Не искаме да даваме оценка на създалата се ситуация, не искаме да се стига до конфронтация, не искаме да разстройваме партньора си и т.н.т.

Ето защо на нас ни е необходима способността да разговаряме свободно на подобни теми! Това умение е предпоставка за добро опознаване половинката ни. Противно на популярното убеждение, в подобни разговори не могат да се употребяват готови шаблони от думи. Затова трябва постоянно да полагаме усилия и да се научим да говорим свободно за секса!

Изследване на сексолози показва, че в повечето случаи е по-лесно да започнем разговор за секса с нов партньор, отколкото с човек, с които поддържаме активна връзка и с когото никога не сме говорели за нея. Ако все пак сте решили да прехвърлите взаимоотношенията си на ново ниво, то най-лесния начин да започнете подобен разговор е в неутрална обстановка, когато Вие и партньора Ви се отпусните. Първата и основна стъпка е да се решите да започнете разговора.

Можете да започнете с нещо такова: "Винаги се чувствам толкова неловко, когато трябва да говорим за секс. Но връзката ни е толкова значима за мен. Исках да поговоря с теб за това. Имаш ли нещо против?" Така ще можете да почувствате почва под краката си и да се уверите, че вашият партньор не възразяват срещу такъв разговор. Успех!

Още от тази категория

  1. 0 коментара на “ Неудобството да говорим за секса! ”

Още статии от блога