PR-Project - Google PR10 - ПРОВАЛ! | BOXER media!

BOXER media!

Забавления от всякаква тематика...

PR-Project - Google PR10 - ПРОВАЛ!

Публикувано от Frik на 15:22




Преди около година стартира един проект, които буквално за 24 часа взриви Интернет пространството. Проектът получи подкрепата на почти всички блогъри, маса статии се изписаха и в официални и не до там официални сайтове.

Мисля, че вече се досетихте за какво говоря! Да, точно така! Проектът носи името PR-Project, а негов автор (до колкото знам) е Атанас Мишев. Oфициалната дата на която стартира бе 20 август 2008 година. Проектът имаше една единствена цел, а именно присвояването на Google PR10 в рамките на една година. Само за да припомня, че PR Project използваше основната блог платформа на Google - Blogger, като се очакваше това да помогне на проекта за по-лесно постигане на въпросната цел.

Най-важното за PR Project са неговите читатели! Тоест хората, които с линкове и банери, помагат на PR Project да постигне своята цел и да бъде първия блог с Google Page Rank 10 в Интернет!” цитирам: http://mishef.com

След като получи такава голяма подкрепа от Интернет обществото и бе спонсориран с невъобразим брой линкове насочени към сайта, проекта тръгна нагоре и се устреми към постигането на целта!

Днес, 5 дена преди обявения краен срок за постигането на целта PR Project да бъде първия блог с Google Page Rank 10, от проекта и помен няма! Към момента http://pr-project.blogspot.com има PR3, но това е без значение. Когато заредите основния домен, Вие ще бъдете пренасочени към друг сайт, който не мисля че е свързан с основната идея на проекта. Питам се обаче дали е коректно този домейн да бъде пренасочен към други домейн? Не оставаме ли излъгани всички, които се обединихме около идеята за проекта?

Кой спечели от този проект?
Всъщност като се замисля идеята не е никак лоша! Поздравявам автора!
В общи линии сценария е следния: Стартираш някаква подобна инициатива, получаваш купища линкове в подкрепа на инициативата без да даваш нищо в замяна. Минава време, не се получава и проекта се проваля. Но домейна все още е твой! Огромното количество линкове все още сочат към домейна. Тези линкове са предпоставка за голямо количество трафик към този домейн. Колко ли фирми ще са заинтересовани към този трафик и биха предложили добра цена за него?

Остават само 5 дни до края на проекта и според мен, за да няма недоразумения и подобни твърдения е необходимо автора на проекта да излезе с официално обяснение, в което да се извини на всички хора, подкрепили проекта...

Още от тази категория

  1. 3 коментара на “ PR-Project - Google PR10 - ПРОВАЛ! ”

  2. By Unknown on 17 август 2009 г. в 23:39

    Идеята никога не е била да спечеля нещо от PR Project, а по-скоро да докажа, че мога да направя нещо, което друг не е правил преди това, но след време осъзнах, че мисията ми е невъзможна. А за това, че съм се възползвал от линкове и т.н. няма да коментирам. Хората, които познават присъствието ми в интернет ще знаят, колко много съм помагал и продължавам да помагам на новооткрити (не от мен) проекти - къде с ревюта, къде с линкове.

    Поздрави,
    Атанас Мишев

  3. By Frik on 18 август 2009 г. в 2:08

    Г-н Мишев, първо искам да Ви благодаря за коментара. Радвам се, че все пак заставате лице в лица, а не се покривате...

    Прав сте, че не познавам цялостното Ви присъствие в Интернет, но не можете да отречете едно: при стартирането на PR-Project, Вие се погрижихте не малко статии да излязат в Интернет пространството, но за приключването на проекта - нито една! Това ме подразни повече, не факта, че се възползвате от домейна за собствени цели.

    Все пак имате време до 20.08, надявам се да подготвите една статия, свързана с края на проекта. Не малко хора участваха в него и мисля, че го заслужават от едното уважение, а може би греша...

    Благодаря предварително!

    С уважение:
    Димо Георгиев

  4. By Unknown on 24 август 2009 г. в 20:09

    Съжалявам, ако някой се е почуствал зле от това, че без предупреждение пренасочих PR Project към мой нов проект (стартиран преди 3 седмици).

    Както обясних в първия коментар, PR Project не потръгна и реших да го приключа, но от уважение към хората, които са ми дали подкрепата си премахнах пренасочването и сайта ще седи в сегашния си вид или докато някой не реши да продължи начинанието ми. В такъв случай с удоволствие бих му отстъпил целия проект за администриране.

    Поздрави,
    Атанас Мишев